HTML

Hajrá, Oroszország!

Oroszországnak szurkolunk a labdarugó Európa-bajnokságon.

Friss topikok

2008.05.23. 19:29 oroszorszag.blog.hu

Oroszország - Kazahsztán, ismerős eredménnyel

A mérközést az orosz tévék nem adták, csak online közvetítésen követhettük nyomon a moszkvai Lokomotív pályáján küzdő feleket.

Kezdőcsapat: Akinfejev, Anjukov, Sirokov, Kologyin, Zsirkov, Bisztrov, Szemak, Szemsov, Zirjanov, Biljaletgyinov, Pogrebnyak.
Cserék: 46 perc: Szicsov, Szajenko, Torbinszkij, Pavljucsenko (Pogrebnyak, Anjukov, Bisztrov, Szemsov helyett); 56. perc: Vaszilij Berezuckij (Kologyin helyett); 62. perc: Ignasevics (Sirokov helyett)

A meccs elejétől az oroszok aktívabban játszottak, de az első negyedóra után kiegyenlítetté vált a küzdelem. A 26. percig kellett várni a gólra, tizenegyesből Pogrebnyak szerzte meg a vezetést. (1:0) A következő 5 perc is Pogrebnyakról szólt: a középkezdés után megszerezték a labdát az oroszok, a keresztlabdáról éppencsak lemaradt Pavel; rá két percre a védők szorításában kapufát rúgott. Innentől kezdve egykapuzássá alakult a meccs. A félidő végén Pogrebnyak újabb kihagyott helyzete után már a szünetre gondoltak a csapatok, amikor egy gyors támadás végén Bisztrov - oroszul tudó olvasóink egy elrejtett szójátékot is élvezhetnek - lőtt közelről a hálóba. (2:0)
A második félidő sorozatos cserékkel telt, a Zenitesek helyett a CSZKA tagjai kerültek többségbe. Közben az 59. percben a kazahsztáni védelem szerencsétlenkedését Zirjanov használta ki. (3:0) A második félidőre beállt Pavljucsenko minden helyzetből tüzelt, elég gyengén, de a 85. percben sikerült kiharcolnia egy újabb tizenegyest. A büntetőt Biljaletgyinov értekesítette. (4:0) A szintén a szünetben beállt Torbinszkij növelte az előnyt, Pavljucsenko beadása hozta kihagyhatatlan helyzetbe a 89. percben. (5:0) Itt kell megemlíteni, hogy ilyenkor egy dalocskát szokták énekelni az orosz szurkolók, aminek a refrénje szabad fordításban: Milyen durva, milyen durva, Argentína - Jamaika 5:0. És még mindig nem volt vége! A hosszabbításban Szicsov fejelte be Zsirkov ívelését, ezzel kialakítota a magyaros végeredményt. (6:0)
Kazahsztán nem tartozik az erős csapatok közé, a végéredmény magáért beszél; ez egy önbizalomnövelő edzőmecs volt. A mérkőzés előtti nyilatkozatokból az derült ki, hogy Hiddink nem a végeredménnyel törődött, hanem a csapat összeszoktatásával. Te jó ég, mi lett volna, ha az eredmény is számít! Mindenképpen örömteli, hogy a cserék is jól teljesítettek, a csapat könnyedén megtalálta a közös hangot. Az orosz klubcsapatoknál megszokott és megszeretett gyors, kombinatív stílus a válogatottnál is eredményes. Urrá!

1 komment

Címkék: oroszország győzelem kazahsztán


A bejegyzés trackback címe:

https://ruszkik.blog.hu/api/trackback/id/tr15484526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zigi 2008.06.04. 21:26:01

Azér' az a 6-0 egy sokkal inkább ukránok,mintsem egy oroszok elleni 6-0 volt...
süti beállítások módosítása