HTML

Hajrá, Oroszország!

Oroszországnak szurkolunk a labdarugó Európa-bajnokságon.

Friss topikok

2008.06.17. 14:46 oroszorszag.blog.hu

Poltavai csata újratöltve

Háromszáz évvel ezelőtt, 1708-ban a svéd király, XII. Károly és csapatai Oroszország ellen indultak. Kezdeti sikereik után elfogytak a tartalékaik, ekkor került sor, 1709. június 27-én a nagy északi háború és XII. Károly sorsát meghatározó döntő harcra, a poltavai ütközetre. I. Péter megsemmisítő vereséget mért a svéd csapatokra, magának a svéd királynak nagy nehézségek árán sikerült az Oszmán Birodalomba menekülnie.

Pontosan így fognak győzni az oroszok most is: a svédek az első félidőben elfogynak, a másodikban bedarálják őket Arsavinék. Apropó: Arsavin. Az eltiltása lejárt, visszatér a Zenit és a válogatott igazi sztárja, végre lesz valaki, aki fazont szab a támadásoknak. Ami még öröm: Biljaletgyinov és Torbinszkij kisebb sérülés után hétfőn már teljesértékű edzést tartott a többiekkel - lábtengóztak. Vaszilij Berezuckij az edzés során többször elszakította a hálót - vagyis újra régi.
Ha valakit ez sem győzött meg, az büntetésként nézze meg a Nagy Gyerekkórus előadásában (szólót énekel Oleg Kaszjanov és Gyima Golov - értik, ugye? Góóóóóólov) a Foci dalocskát. Orosz szurkolói bloggerek addig énekelgették, amíg rá nem találtak az eredetire.

Szólj hozzá!

Címkék: svédek szbornaja poltava arsavin gyerekkórus


A bejegyzés trackback címe:

https://ruszkik.blog.hu/api/trackback/id/tr90525515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása