HTML

Hajrá, Oroszország!

Oroszországnak szurkolunk a labdarugó Európa-bajnokságon.

Friss topikok

2008.06.20. 22:09 oroszorszag.blog.hu

Anna Pavlovna szelleme

Az orosz-holland kapcsolatokról. Bár már Napóleon is kinézte magának, végül a II. Vilmos néven uralkodó holland király felesége lett Anna Pavlovna Romanova. Ő szülte a hollandok utolsó királyát, III. Vilmost - utána királynők vannak trónon. Minden hollandok kedvenc Beatrixénak üknagymamája, Anna Pavlovna 1816-os átköltözése után sem adta fel orosz szokásait a holland közegben, az udvartartást is az orosz etikett szerint vezette.

Ennyit arról, hogy mit adtak az oroszok a hollandoknak. Azt tudjuk, hogy a mai orosz focit a holland mesterek tanításának köszönhetjük. Hát most lehet bizonyítani, hogy megtanulták a leckét. Biljaletgyinov a tavalyi 4:1-es verést felemlegetve azt nyilatkozta, hogy a hollandok nem veszik majd őket komolyan és erre jól ráfáznak.

Eddig a csoportok második helyzettjei jutottak tovább, ez jó. Az előjelek sajnos nem mind kedvezőek, pl. az orosz csapat fehérben fog játszani, ahogy a spanyolok ellen... De arra is emlékezhetünk, hogy 1988-ban, amikor a holland arancsapat a döntőben Daszajevéket győzte le, az első szovjet-hollandon a szbornaja nyert, Rácz góljával. Most ugyan nincs magyar az orosz válogatottban (és nem a Dinamo Kijev adja a gerincét a csapatnak), de akit tud oroszul, élvezheti a következő kisfilmben, mit gondolnak a nemzetközi focisztárok az oroszokról:

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ruszkik.blog.hu/api/trackback/id/tr79531468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása